cynthia

About me

Ik schrijf op dit blog over mijn passie voor gezondheid, yoga,  mindfulness en nog veel meer. Maar wel op mijn manier, dus gezondheid met af een toe een knipoog, stukje natuur want is lang zo saai en nerderig niet en buiten sport. Want dat is veel minder saai en een stuk gezonder.

Natuurlijk mag Dex in mijn blog niet ontbreken omdat hij een grote rol speelt en heeft gespeeld in mijn zoektocht naar hoe, wat en wie ik ben.
Nou denk je natuurlijk wat heeft die hond er nou mee te maken, maar door Dex ben ik erachter gekomen dat ik niet in balans was/soms nog ben (maar lang niet zo vaak) en vaak een verkeerde energie (bijvoorbeeld angsten) had.
Wil je over dit verhaal meer weten kijk dan bij het Dex kopje voor verdere uitleg. Het gaat erom dat je juist heel veel kunt leren van een hond over jezelf, het is namelijk je spiegel. Kijk voor alle leuke sporten met de hond bij het kopje sport en beweging.

Door Dex ben ik dus 5 jaar geleden begonnen met yoga naast de andere sporten die ik deed. Ik deed dat eerst een beetje van yoga filmpjes, wat uiteraard lang zo goed niet is als echt bij een yogaschool, maar ik merkte dat yoga echt mijn ding was. Sindsdien heb ik fitness laten vallen en zie ik er toch beter uit dan toen ik fitnesste, zo zie je maar dat mindfulness zeker zo belangrijk is bij afvallen dan dat je alleen sport.

Sinds 3,5 jaar doe ik wel yoga en pilates in een yogastudio. En heb ik de basis Yoga teacher opleiding gedaan, en heb ik de YinYoga opleiding gedaan bij Yogagarden en ben ik bezig met de Pralaya Yoga opleiding bij Yogasite. Het helpt tegen zo veel dingen en maakt me zo gelukkig. Ik wil jullie dus mijn nuchtere mening over yoga, mindfulness en gezondheid geven. Lees mijn ontwikkelingen, maar ook mijn zwakheden en bloopers. Lach erom, leer ervan en geef jou eigen draai aan wat voor jou het gezondst is! In plaats van alle voor gekauwde goedbedoelde adviezen, die misschien voor jou totaal niet werken.

Paar leuke weetjes over mij:
Dat ik ben geboren op Terschelling en dat ik sinds 2008 in het Gooi woon.
Dat dat heel erg wennen was/is en ik vooral moeite heb met de drukte en verkeer.
Dat ik tot mijn twaalfde chronische eczeem had over mijn hele lichaam en gezicht, maar daar overheen gegroeid ben.
Dat ik opgegroeid ben met heel veel dieren, later ook reptielen omdat ik herpetoloog wilde worden.
Dat ik dus als ik goed had kunnen leren bioloog of herpetoloog was geweest.
Dat ik fan was van Steve Irwin en ook zijn handtekening heb.
Dat ik de fotoacademie heb gedaan, nagelopleiding en visagie en daar eigenlijk niks meer mee doe maar zeker geen spijt van heb.
Dat ik in de FHM en Veronica magazine heb gestaan en in die tijd veel meer om uiterlijke dingen gaf dan nu.
Dat ik vier keer gezakt ben voor rijexamen en daarna gestopt ben.
Dat ik met mijn vriend een huis heb gekocht toen ik 23 was en daar heel blij mee ben.
Dat ik een ochtenmens ben dus heel vroeg wakker word en dan niet meer kan slapen, hoe laat ik ook naar bed ga.
Wat dus heel vermoeiend is als je gemiddeld om 01.00 klaar bent met horecawerk en dus 02.00 gaat slapen.
Ik een verslaving voor chocola heb maar die nu zo goed mogelijk probeer te beheersen.
Ik heel graag in Australië zou willen wonen, leuke beestjes, mooie natuur, geweldig accent en weinig verkeer.
Dat ik heel creatief ben en een hoop fantasie heb, maar dat ik nooit durfde te schrijven omdat ik dyslectisch ben en op een kinderlijke manier schrijf.
Dat ik dat dus nu toch maar wel ga proberen en zien wat iedereen ervan vind!
Heel veel leesplezier!
Namasté
Cynthia

Mind, body and health inspired by k9

css.php