dex wit

About Dex

Dit is mijn 7  jaar oude Duitse herder Dex, die mij een hoop heeft geleerd.

Als ik een makkelijk vloerkleed hondje had gehad, had ik nooit zoveel zelfkennis gekregen. Ik heb thuis op Terschelling altijd veel dieren en ook honden gehad.  Ik was altijd al gek van herders maar mijn ma niet zo, dus toen onze laatste hond toen ik thuis woonde een Duitse herder werd was ik super blij. Astro was een hele makkelijke zonder training Duitse herder.

Toen mijn vriend en ik eindelijk ons huisje met tuin hadden gekocht, duurde het dus niet lang voor Dex er was.

Ik zag het helemaal voor me mijn eigen stoere Duitse herder waar ik veel mee ging trainen en sporten.

En die ik overal mee naar toe zou nemen, maar dat dat plan een iets andere vorm kreeg kwam ik al snel achter.

Ik heb altijd veel boeken gelezen over de opvoeding van werkhonden, en heb veel  tijd en energie gestoken in socialiseren enzovoorts. Maar daar stond nooit iets in over energie en hoe je zelf in je vel zit. Dus toen Cesar Millan in beeld kwam heb ik zijn boeken gelezen en ben ik  naar zijn lezingen geweest.

Het werd mij al snel duidelijk dat mijn hele socialisatie geen enkel nut heeft gehad omdat ik zelf de verkeerde energie bij me had.

Zoals angst voor verkeer en heel gevoelig voor veel lawaai en drukte, dit is de reden dat Dex dus blafferig reageert en dus ook heel nerveus voor drukte en herrie is geworden.

Nu heb ik achteraf misschien ook niet het pupje uitgekozen wat qua energie het beste bij mij paste. Maar zoals Cesar vaak zegt; je krijgt de hond die je nodig hebt en niet die je voor ogen zag.

Door Dex ben ik me heel bewust van wat ik doe, waarom ik iets doe, en dat ik dat beetje bij beetje  beter kan maken.

Ik hoor wel eens mensen met problemen met hun hond of dat ze hem een commando niet kunnen leren, maar dat is zo gemakkelijk.

Je hond iets aanleren gaat heel simpel en ik kan Dex zonder moeite leuke kunstjes leren.

Maar wil je gedrag uit je hond krijgen, wat is aangeleerd door verkeerde handeling of energie van de baas, is dat een hele klus waar je veel geduld voor moet hebben.

Door Dex ben ik dus ook begonnen met yoga en mindfullness zodat ik mijn rust kon vinden en op mijn ademhaling kon letten.

Het helpt mij heel erg en langzaam leren Dex en ik het dus wel.

Ik wil jullie dus ook met mijn blog laten zien dat je hond ook een soort psychologie functie heeft, hij is als het ware een spiegel.

Ik ben ondanks dat Dex niet de makkelijkste hond is ontzettend blij met hem en kan heerlijk met hem sporten.

Hij is een onwijze knuffelbeer en bewaakt ons huis fantastisch!

Jullie gaan leuke dingen van ons zien, maar ook zeker de dingen die niet goed gaan en de bloopers.

Mind, body and health inspired by k9

css.php